Αναγνώστες

Από το Blogger.
Σάββατο 30 Απριλίου 2011
Οι ηλεκτρικοί κινητήρες μετατρέπουν την ηλεκτρίκη ενέργεια σε μηχανική.
Στο πείραμα αυτό τοποθετούμε ένα κυκλικό πλαίσιο στο εσωτερικό μαγνητικού πεδίου.Συνδέουμε στα άκρα του μια μπαταρία συνεχούς τάσης V, οπότε το πλαίσιο διαρρέεται απο ρεύμα.Στις πλευρές του πλαισίου θα ασκούνται δυνάμεις Laplace, οι οποίες στρέφουν το πλαίσιο.
F = ΒΙL
Όπου: I = Ένταση Ρεύματος L = Μήκος Αγωγού Β = Ένταση Μαγνητικού πεδίου
Τετάρτη 27 Απριλίου 2011
Γύρω απο ένα αγωγό που διαρρέεται απο ρεύμα εντάσεως I δημιουργείται μαγνητικό πεδίο έντασης B, η μορφή του οποίου εξαρτάται από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του αγωγού.
Αν ένας ευθύγραμμος αγωγός τυλιχθεί γύρω από ένα κύλινδρο μπορούμε να θεωρήσουμε πως το μαγνητικό πεδίο πού δημιουργήται από αυτό το σωληνοειδές προέρχεται από το μαγνητικό πεδίο που δημιουργήται από ενα πολύ μεγάλο αριθμό παράλληλων κυκλικών αγωγών ίδιας ακτίνας. (πηνίο)
Στο πείραμα αυτό παρατηρείτε η ύπαρξη μαγνητικού πεδίου.Αρχικά ο μαγνήτης προσανατολίζετε σύμφωνα με τις δυναμικές γραμμές του πεδίου.Στην συνέχεια διαπιστώνουμε την έλξη του μαγνήτη προς το το κέντρο, μέσα στο πηνίο διότι εκεί είναι πιο πυκνές οι δυναμικές γραμμές του πεδίου.
Ο τύπος που μας δίνει την ένταση εινε. B=4π Kμ I N/l .
Για την διεξαγωγή του πειράματος αυτού χρησιμοποιήθηκαν απο την ομάδα μας τα εξής αντικείμενα: πηνίο, μπαταρία 12V, μαγνήτης και καλώδια.
Πέμπτη 21 Απριλίου 2011
Ο πατέρας του ήταν φτωχός σιδεράς . Η εκπαίδευσή του ήταν στοιχειώδης. Σε ηλικία δεκατριών χρόνων δούλευε ως βοηθός βιβλιοθέτη. Ο Michael δε βιβλιοθετούσε απλώς τα βιβλία, τα διάβαζε κιόλας.Αργότερα, ως γραμματέας του Davy γνώρισε τους μεγαλύτερους φυσικούς της εποχής του. Ήταν βαθύτατα θρησκευόμενος. Η επιστημονική του δραστηριότητα ήταν τεράστια. Μέχρι το τέλος της ζωής του οι σημειώσεις του περιείχαν δεκαέξη χιλίαδες καταχωρίσεις, που καθαρόγραφε και βιβλιοθετούσε προσεκτικά μόνος του. Ήταν εξαιρετικός πειραματικός φυσικός .Στον Faraday οφείλουμε τη θεμελίωση του ηλεκτισμού με τη σύγχρονη μορφή.
Ο Φαραντέι και η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή
Η πρώτη ανακάλυψη του Φαραντέι στον ηλεκτρομαγνητισμό έγινε (σύμφωνα με τα προσεγμένα αρχεία που διατηρούσε) στις 3 Σεπτεμβρίου 1821, αφού είχε επαναλάβει το πείραμα του Έρστεντ.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Στο πείραμα αυτό παρατηρείται η παραγωγή εναλασσόμενου ρεύματος εξαιτίας της μεταβολής της μαγνητικής ροής μέσα απο την επιφάνεια που ορίζουν οι σπείρες το πηνίου λογο της περιστροφής του μαγνήτη.Ο τύπος που δίνει την ηλεκτρεγερτική δύναμη από επαγωγή ειναι : E=(ΔΦ/Δt)Ν, με ΔΦ/Δt τον ρυθμό μεταβολής της μαγνητικής ροής και Ν οι σπείρες του πηνίου.
Για την διεξαγωγή του πειράματος αυτού χρησιμοποιήθηκαν απο την ομάδα μας τα εξής αντικείμενα: πηνίο, πολύμετρο, μαγνήτης και καλώδια.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011
 In theory, theory and practice are the same but in practice they’re different.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011
ammonium dichromate volcano
Διχρωμικό αμμώνιο είναι μια ανόργανη ένωση με τον τύπο (NH4) 2Cr2O7, μοριακό βάρος 252,07 g/mol, πυκνότητα 2,115 g/cm3, σημείο τήξης

180 °C, διαλυτότητα στο νερό 18,2 g/100 ml (0 ° C) .
Σας καλωσορίζω στο νέο μου ιστολόγιο με κεντρική ιδέα την παρουσίαση πειρμάτων φυσικής, χημείας και βιολογίας.Ο σκοπός μου είναι να κινήσω το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ώστε να συνειδητοποιήσουν οτι οι επιστήμες όπως παρουσιάζονται στεγνά, αποκλειστικά και μόνο μέσα από τα σχολικά βιβλία, δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν παρασταθούν πειραματικά .

Συνολικές προβολές σελίδας